shape shape shape shape
Sosyal Medyada En Çok Kullanılan 10 İngilizce Kısaltma Üzerine
Sosyal Medyada En Çok Kullanılan 10 İngilizce Kısaltma Üzerine
Sosyal Medyada En Çok Kullanılan 10 İngilizce Kısaltma Üzerine
23
Jan
0 Yorum
4 Görüntülenme

Sosyal Medyada En Çok Kullanılan 10 İngilizce Kısaltma Üzerine

Anons sırası şimdi, çevrimiçi iletişim dilinin özü olan İngilizce kısaltmalarda. Sıradaki durakta sizi 10 İngilizce kısaltma bekliyor olacak. Bu kısaltmaların tane hesabını da sosyal medyadaki kullanım sıklığı belirlemiş durumda. 

Sosyal medya bilinirliği kadar bilinemezliğiyle de sınırları keskin olmayan bir mekân özelliğinde. Bu soyut dünyanın, mekânın avatarları ve malzemesi olan biz insanlık ise iletişimiyle zamana meydan okuyan türleri olarak hâli bir garip canlıyız. İşte bu canlı türü olarak sosyal medyanın görünmeyen duvarları arasında kodlanmış ve sıkıştırılmış dil becerilerimize ilaveten iletişimi hızlandıran ifadelerimize dair bu yazıda bakalım hangimiz kaçından haberdarız. Bilenler bilmeyenlerle, duyanlar duymayanlarla mutlaka bu yazıyı paylaşsın.

Sosyal medya dilindeki bu kısa ve öz ifadelerin yaygınlaşmasına zemin hazırdı denilebilir. Aşağı yukarı tam da bu noktada devreye İngilizce konuşulan sosyal medya platformları girmişti. Kısaltmaların popülerleşmesine ve bir tür çevrimiçi argo bir sözlük ifadesi hâline gelmesine neden olmuştu. Kocaman bir cümle değerindeki sözcükten bozma bu yoğunlaştırılmış ve sıkıştırılmış ifadelerin, sosyal medya havuzunda kullanılan en popüleri için anons sizlerle. İşte kendisi bir sosyal medyada sıkça karşılaşılan ve kullanılan bazı İngilizce kısaltmalar:

Varan 1. LOL (Laugh Out Loud): Belki de eşimiz dostumuz kadar yakınımız, elimiz ayağımız bir ifade. En bilindik ve hayatımıza sızmış kullanıma sahip kısaltmalardan biri LOL. Onu gördüğünüzde karşınızdaki insan demek ister ki: Şaka ve/veya espri sonrasında güldüğünüzü ifade etmiştir. Gülmek güzeldir! Gülmekle yüzünüzde oluşan ifadenin ve ortaya çıkan samimi duygunun karşılığında kullanılır.

Varan 2. BRB (Be Right Back): Bir süreliğine gittim, geliyorum tadında ve kısa bir süreliğine ayrılacağınızı belirten ifade. Anlık mesajlaşmalarda veya çevrimiçi sohbetlerde sıkça karşılaşabilirsiniz uyarısını söylemeden geçmeyelim.

Varan 3. ICYMI (In Case You Missed It): Havalı ve uzun uzun anlatacakları olan bir kısaltma! Bir şeyi kaçırmış olanları gözüne kestirmiş olup onlara hitap eder. Hatırlatma tuşunu da bünyesinde barındırır çünkü, paylaşıma konulmuş içeriksel ve mühim bilgiler adına yerinde ve zamanında olamayıp bir şeyi kaçırmış olanlarımız için öncelikle bir önceki içerikleri hatırlatmak için kullanılır.

Varan 4. DM (Direct Message): “DM’ne bak!, “DM’ye park yasak!” “DM’den yürümek,” vs. … Sosyal medyadan çıkamayanlar, ekranın tabanında ayağı pardon eli(!) kayıp kendini sayfadan sayfaya atanlar, taşıyanlar, aradığını bulamayanlar… Toplanın buraya. Hepimizin gönlündeki aslana göre, DM’den birine, hangi birine bilemese de mesaj atmışlığı vardır. Sosyal medya platformlarında birebir “özel mesaj göndermek” için kullanılan bir kısaltma olan DM, aynı zamanda, bu tür mesajların ifade edildiği kısaltmadır.

Varan 5. FTW (For The Win): “İşte kazandın dostum!” İşin kıssadan hissesi, bir şeyin en iyisi olduğunu veya bir durumu lehine çevirdiğini ifade eden bu kısaltma bilmelisiniz ki, olumlu bir vurguyu anlatmak için kullanılır.

Varan 6. TBT (Throwback Thursday): Sosyal medyanın tema günlerinden birini tanımlayan TBT, kısaltmasında genellikle hassasiyet gösterdiğimiz bir günü çevreler: Perşembe. İşte bu “Perşembe” günleri paylaşılan geçmişe dönük anılara atıfta bulunan TBT, bir günlüğün sayfalarında fotoğrafınızın zamanıyla yaşadığınız nostaljik bir yolculuğun ifadesi olarak kabul edilir. Eskiler hep bizimle oradadır. Biri TBT mi dedi! O kare yoğun “özlem” içerir.

Varan 7. IMO/IMHO (In My Opinion/In My Humble Opinion): Bu kısaltmalar, bütünüyle iki şeyi anlatmak için sizlerin kullanımını bekler. İlkin kişisel görüşünüzü belirtmek için kullanılırken, devamında da biraz daha alçakgönüllü bir ton içeren sizlerin fikirlerini anlatabileceği ortamı ısındırmayı sağlar.

Varan 8. ICYMI (I See You): Genellikle birinin çabalarını veya başarılarını fark ettiğinizi ifade eder ki, hepimiz iyi biliriz, takdir edilmek hissi ve durumu başarının altın anahtarlarından bir tanesidir.

Varan 9. SMH (Shaking My Head): Hayal kırıklığını, anlam verememeyi veya şaşkınlığı ifade eden bu titreşimi yüksek kısaltma şüphesiz başınızı sallama anlamına da gelir.

Varan 10. FOMO (Fear Of Missing Out): “Korkmak” temalı, bir şeyi kaçırma korkusunu temsil eden bu kısaltma da aslında sosyal etkinliklere katılmama veya bir şeyi kaçırma endişesiyle ilişkilidir diye söylemek yerinde olur.

Sosyal medya tabanlı İngilizce kısaltmaların başlıca işlevsel yanı, iletişimi hızlandırmanın yanı sıra kullanıcılar arasında bir tür tipik ortak dil oluşturabilmesinde yatar. Her dilin ortak malzemesi de aslında “anlamak” ve “anlaşılabilmek” olduğundan dolayı, anlamayı ve anlaşılabilirliği etkileyen temel unsur da, bu kısaltmaların tam anlamıyla anlaşılabilmesi, kullanıcıların çevrimiçi etkileşimlerini daha anlamlı kılabilmesinde aranmalıdır. Ortak dil adıyla sanıyla insanları bir arada tutan bir tutkal gibi görünür. Kısaltmalar da bu dil özelliğinin geliştirilmiş bir dil becerisi olarak ortaya çıkmaktadır. Dilin kullanımının bir parçası, sinir uçları gibi davranmaktadır desek abartmış da olmayız. 

Duygulara, düşüncelere ve mizahi olana alan açarken, topluluğun çevrimiçi olarak bir arada olmakla ortamda geliştirdiği ilişkileri, anlayışı ve “ortak” paydaları oluşturmaya yardımcı olmaktadır. Sosyal medya dilini anlamak ve kullanmak, çevrimiçi deneyimi zenginleştiren bir beceridir buna şüphe yok ve kısaltma deyip geçmeyin bir gün size de lazım olacaktır LOL!
banner alani

Sizin İçin Önerdiğimiz Eğitimlerimiz

Alanınız ve hedeflerinize uygun diğer kurslarımızı aşağıda inceleyebilirsiniz.

Pratik İngilizce Pozitifdil
Yakında Başlayacak

Pratik İngilizce

15+ ders
30+ saat
Sinem Şen
Sinem Şen
₺6.428,00
₺4.499,00
%30
İngilizce A1
Yakında Başlayacak

İngilizce A1

25+ ders
50+ saat
Sinan Morkoç
Sinan Morkoç
₺9.284,00
₺6.499,00
%30
İngilizce A2
Yakında Başlayacak

İngilizce A2

25+ ders
50+ saat
Anisa Masoudian
Anisa Masoudian
₺9.000,00
₺6.299,00
%30
İngilizce B1
Yakında Başlayacak

İngilizce B1

25+ ders
50+ saat
Rayane Guendouzi
Rayane Guendouzi
₺9.284,00
₺6.499,00
%30
Online YDT Kursu - 2024 YDT Hazırlık - Hediye YDT Deneme Set
Yakında Başlayacak

Online YDT Kursu - 2024 YDT Hazırlık

40+ ders
80+ saat
Eğitimler Yakında Başlayacak