shape shape shape shape
İngilizce Okunması Gereken 10 Roman Hakkında
İngilizce Okunması Gereken 10 Roman Hakkında
İngilizce Okunması Gereken 10 Roman Hakkında
22
Feb
0 Yorum
3 Görüntülenme

İngilizce Okunması Gereken 10 Roman Hakkında

Kitapseverler burada mı? Bir kitabın kokusunu bilenler ve bunu hâlâ değerli bulanlar için anlatacaklarımız olacak. Bir dili öğrenme meselesinde aklınıza gelebilecek her türlü akıcılığın kilidini açan altın anahtardan bahsedeceğiz. Çünkü, o kapsamlı bir kılavuz! O bir edebî dünyaya dalış tüpü! O bir yolculuk hâli! Ve işte o… Bir, iki, üç hatta on tane İngilizce okunması gereken 10 roman önerisi!

Kitaplar! İstisnasız farklı dünyalara açılır. Kitaplar! Bir başınıza sizi sürüklediği evrende sadece eğlenceli bir okuma deneyimi sunmakla kalmaz, yanı sıra kitaplar kelimenin tam anlamıyla derin anlamların ve çarpıcı hikâyelerin bizler için, bizlerin dünyasındaki düşünce filtrelerinden geçen taze bir sunumudur. Romanı, roman sözcüğünü, roman diyerek geçme tanı. Romanlar ki, sayfaların arasında yazarı tarafından kaleme alınmış sadece söz öbeklerinden ibaret şeyler değildir. Eğer romanlar sadece altıyla üstüyle sözcüklerden ibaret olsalardı, insanlığın derinliklerine ve evrenin gizemine bir pencere açan bu harika eserlerden bugün için muhtemelen bahsedemiyor olurduk. Zamana ve mekâna, kendi evrenlerinde kurulu olan zaman ve mekândan geleceğe ve geniş zamana seslenmiyor olurlardı. Aksine, bugünün insanları olarak bizler de, çağın teknoloji ve ekran tabanlı dünyasında ilk olarak kağıda yazılmış, her biri kendi eşsiz tarzıyla okuyucuları farklı dünyalara taşıyan ve yaşamın çeşitliliğini sunan metinleri okumaya devam ediyoruz.


İşte roman türündeki bu eserlere örnek olsun diye şimdi sizlerle İngilizce okunması gereken 10 roman hakkında maddeler paylaşmak istiyoruz:


"To Kill a Mockingbird", Harper Lee.



Harper Lee'nin bu şaheserine söylenecek sözler buraya sığmaz, sığamaz. Irkçılık ve adalet temalarını işleyerek sadece Amerikan tarihine değil, aynı zamanda evrensel insan hakları meselelerine de odaklanır. Güçlü anlatımına eşlik eden karakter derinliğiyle bu roman, toplumsal adaletin peşinden gitmeye cesaretlendirmek için çoktan yerini almıştır.


"1984", George Orwell.



George Orwell'ın distopik dünyasında, bireyin özgürlüğüne dair derinlemesine düşünce imkanı bulursunuz. Totaliter rejimlere karşı bir uyarı niteliğinde olan bu eser, günümüzdeki siyasi ve sosyal gelişmelerle de dikkat çekici bir paralellik taşır.

"Pride and Prejudice", Jane Austen.


Jane Austen'ın bu klasik başyapıtı romantizm ve toplumsal normları eleştirirken, sadece aşkın değil, aynı zamanda kadının toplumdaki rolü ve bağımsızlığı üzerine keskin gözlemleriyle de ön plana çıkar. Bir klasik olmasıyla tanınan bu eser, hâlâ güncelliğini koruyan evrensel temalarıyla sayfalarında okurunu beklemektedir.


"Brave New World", Aldous Huxley.



Aldous Huxley'in bu distopik romanı, bir romandan daha fazlasıdır. Teknolojinin ve toplum mühendisliğinin tehlikeli bir birleşimini, geleceğin yıkıcı inşasından bir kesiti sunarak aktarmaktadır. Eserde, merkezi olarak tartışılan konular bireyin özgürlüğüne karşı yapılan mücadele, dahası müdahale, günümüzdeki teknoloji bağımlılığıyla bireyin özgürlüğü üzerine tekrar düşünmemiz üzerinedir.


"Jane Eyre", Charlotte Brontë.



Charlotte Brontë'nin unutulmaz romanı diye söze başlayalım; çünkü, bu eserin sayfalarında da sadece aşk değil, aynı zamanda güçlü bir karakterin kendi değerini keşfedişi anlatılmaktadır. Jane Eyre, kadının gücünü ve bağımsızlığını vurgulayan bir figür olarak edebiyat tarihinde önemli bir yerde durur ve muhtemelen durmaya da devam edecektir.


"The Great Gatsby", F. Scott Fitzgerald.



1920'lerin Amerika'sındayız. Zenginlik, aşk ve Amerikan Rüyası'nın boşluğu romanın merkez öyküsünde didik didik ele alınır. Bilhassa F. Scott Fitzgerald'ın dönemin rûhunu yakalayan anlatımı, bu eseri unutulmaz kılar.

"One Hundred Years of Solitude", Gabriel García Márquez.


G. G. Márquez'in büyülü gerçekçilik ile harmanladığı bu epik şaheser, aile ve toplumun iç içe geçtiği bir öyküyü anlatırken, Latin Amerika'nın tarihini bir destan gibi işler. Hayatın karmaşıklığına ve insan deneyimine dair derinlemesine düşündüren bir rüyadan uyanışı okumaya her anlamda hazır olmalısınız.


"The Catcher in the Rye", J. D. Salinger.



Holden Caulfield'in gözünden anlatılan bu modern klasik, bir münzevinin notları sayılabilir. Gençlik isyanını ve büyüme sürecini derinlemesine keşfeden J. D. Salinger'ın samimi anlatımı, gençlik dönemindeki sıkıntıları ve arayışları anlamamıza ve keşfetmemize yardımcı olacaktır.


"Wuthering Heights", Emily Brontë.



Sırada bir diğer Brontë! Boşuna değil. Emily Brontë'nin hâlen çağdaş bu başyapıtı, aşk ve intikamı derinlemesine işler. Karanlık atmosferi ve karmaşık karakterleriyle, bu roman edebiyatın en güçlü eserlerinden biri olarak kabul edilir.


"Lord of the Rings", J. R. R. Tolkien.



J. R. R. Tolkien'ın bu epik üçlemesi, fantastik edebiyatın zirvesini temsil eden ürünlerden olup Orta Dünya'nın çarpıcı hikâye anlatısı gözümüzde canlanır. J. R. R. Tolkien muazzam dili kullanma becerisi ve detaylı evren yaratımı ile okuyucularını büyülemeye yemin etmiş gibidir.


Bir eserin doğasını keşfetmek, o düşlemin içinde kaybolmak sadece okuma zevkinizi artırmakla kalmaz, aynı zamanda farklı bakış açıları kazanmanıza da yardımcı olabilir. Hangi romanı seçerseniz seçin, bu eserler sizi etkiler. Unutulmamalıdır ki, keşif, insanın bitmeyen yolculuğudur. Keşf’olun her şey de aslında insanoğlunun tutkusunu anlatır. 


Kitapların birer altın anahtar olması onların içeriğinde saklı olan ve okunduğunda kendisini açık eden anlamın doğasında yatan hazinede ifade kazanır. Her biri kendi evrenini yaratmış, zamanın ötesinde izler bırakmış bu eserler, sadece edebiyatın zirvesini temsil etmekle kalmadı. İnsanlık atlasının ve kütüphânesinin ortak mirasına asırlardır olduğu gibi katkı vermeye de devam etti. Bu perspektiften hareketle diyebiliriz, ulusaldan evrensele insanlığın macerasında kutsal bir rehber olan kitapların, yazı özelinde romanın varlığı, sadece dil güzellikleriyle değil, aynı zamanda insan doğasına dair derinlemesine gözlemleri ve evrensel temaları kalıtımsal olarak taşımaya yarayan sofistike bir iletişim aracıdır. 


Edebiyat yolculuğunuzda, bir dilin nitelikli ve pratik beceri katılarak öğreniminde yaşantınıza katılması için bu eserlerle başlamanız size sadece okuma kılavuzu sağlamakla kalmaz, sadece bir hikâyeyi keşfetmenizi sağlamakla kalmaz, sadece düşlediğiniz sınırları aşmanıza fayda sağlamakla kalmaz; sağlam bir biçimde kendinizi ve dünyayı daha iyi anlamanıza da yardımcı olabilir. 


Pozitifdil olarak dil öğrenme yolculuğunuzda harikulâde bir okuma deneyimi geçirmenizi diliyoruz! Ve şüphesiz şimdiden herkese keyifli okumalar!

Sizin İçin Önerdiğimiz Eğitimlerimiz

Alanınız ve hedeflerinize uygun diğer kurslarımızı aşağıda inceleyebilirsiniz.

Pratik İngilizce Pozitifdil
18 Nisan'da Başlıyor!

Pratik İngilizce

15+ ders
30+ saat
Sinem Şen
Sinem Şen
₺6.428,00
₺4.499,00
%30
İngilizce A1
Yakında Başlayacak

İngilizce A1

25+ ders
50+ saat
Sinan Morkoç
Sinan Morkoç
₺9.284,00
₺6.499,00
%30
İngilizce A2
Başladı, Hemen Katıl

İngilizce A2

25+ ders
50+ saat
Anisa Masoudian
Anisa Masoudian
₺9.000,00
₺6.299,00
%30
İngilizce B1
Yakında Başlayacak

İngilizce B1

25+ ders
50+ saat
Rayane Guendouzi
Rayane Guendouzi
₺9.284,00
₺6.499,00
%30
Online YDT Kursu - 2024 YDT Hazırlık - Hediye YDT Deneme Set
Bugün Başlıyor!

Online YDT Kursu - 2024 YDT Hazırlık

40+ ders
80+ saat
YDT Ekibi
YDT Ekibi
₺5.580,00
₺279,00
%95