shape shape shape shape
GMAT Nedir?
GMAT Nedir?
GMAT Nedir?
01
%b
0 Yorum
148 Görüntülenme

GMAT Nedir?

Lisansüstü Yönetim Kabul Testi veya GMAT, işletme okulu başvuru sürecinin önemli bir parçasıdır. GMAT, küresel olarak işletme programlarından (MBA) mezun olmak için genellikle gerekli olan çoktan seçmeli, bilgisayar tabanlı ve bilgisayara uyarlanabilir standartlaştırılmış bir sınavdır.

GMAT Türkiye’de ve yurtdışında özellikle işletme yüksek lisans (MBA) programına sahip 6.000’den fazla okulda talep edilen bir sınav olup Graduate Management Admission Council (GMAC) tarafından yönetilir ve Pearson VUE tarafından gerçekleştirilir.

GMAT, işletme okullarına, başvuru sahiplerinin lisansüstü düzeydeki akademik çalışmalara hazır olup olmadıklarının ortak ölçütlerini sağlamak için test uzmanı GMAC tarafından geliştirilmiş ve yönetilmiştir. İşletme okulu kabul komiteleri, bir MBA programının zorluklarına hazır olup olmadığınızı değerlendirmek için GMAT puanınıza, iş deneyimi, akademik kayıt ve destekleyici materyallere bakar. Her İngilizce düzeyine sahip kişinin katılabildiği bir sınav olmasına rağmen ‘Upper Intermediate’ ve üzeri seviye sınava hazırlık için daha uygundur.

GMAT'ta yüksek bir puan, işletme okulu başvurunuz üzerinde doğrudan ve olumlu bir etkiye sahip olacaktır.

GMAT Sınavında Hangi Konular Çıkar?


GMAT sınavı, temel aritmetik, cebir, geometri, çok kaynaklı veri analizi ve dilbilgisi komutlarınızı ölçer. Daha da önemlisi, yazılı materyali analiz etme ve değerlendirme, eleştirel düşünme ve sorunları çözme becerinizi ölçer. GMAT her şeyden önce eleştirel düşünme becerilerinizin bir testidir. Bilgiyi nasıl değerlendireceğinizi ve analiz edeceğinizi bilmek, harika bir GMAT puanının anahtarıdır.

GMAT Bölümleri Nelerdir?


GMAT, dört farklı bölüm türü içerir, ancak tıpkı MBA dersiniz sırasında kullanacağınız gibi, test boyunca aynı eleştirel düşünme ve analiz becerilerini kullanacaksınız. GMAT'ın içeriği, ikisi ayrı ayrı puanlanan ve ikisi ayrı ayrı puanlanan ancak aynı zamanda bileşik puanınızı oluşturmak için birleştirilen dört puanlı test bölümüne ayrılmıştır:

  • Analitik Yazma Değerlendirmesi
  • Bütüncül Mantık Yürütme
  • Sayısal
  • Sözlü

Bu 4 bölüm için ayrılan toplam süre 3 saat 30 dakikadır.

1. Analitik Yazma Değerlendirmesi (Analytical Writing Assessment) eleştirel düşünme ve fikirlerinizi ifade etme yeteneğinizi ölçer. Bu bölümde sizden bir tartışmayı analiz etmeniz istenir.
2. Bütüncül Mantık Yürütme (Integrated Reasoning) kısmı farklı kaynaklardan alınmış farklı şekillerdeki bilgileri değerlendirme becerilerinizi ölçer.
3. Sayısal (Quantitative) kısım verileri yorumlama ve doğru sonuçlara ulaşma becerilerinizi ölçer. Bu bölümde veri yorumlama ve problem çözme ile ilgili sorular bulunmaktadır.
4. Sözel (Verbal) kısım okuma okuduğunu anlama becerilerinizi ölçer. Bu bölümde okuduğunu anlama, eleştirel mantık yürütme ve cümle düzeltme ile ilgili sorular bulunmaktadır.

Sizin İçin Önerdiğimiz Eğitimlerimiz

Alanınız ve hedeflerinize uygun diğer kurslarımızı aşağıda inceleyebilirsiniz.

Online YDT Kursu - 2024 YDT Hazırlık - Hediye YDT Deneme Set
Başladı, Hemen Katıl!

Online YDT Kursu - 2024 YDT Hazırlık

40+ ders
80+ saat
YDT Ekibi
YDT Ekibi
₺5.580,00
₺199,90
%95