
Günlük hayatta pratik ve amaca uygun olarak iletişim kurmak esastır. Katılımcı, bir önceki sevide görmüş olduğu basit cümle yapılarını kullanırken bu yapıları kendisi de geliştirmeye başlayabilir.
A2 seviyesinde, öğrenciye öğrenim desteği verilirken dil sorumluluğu kazanması da amaçlanır. Dil sorumluluğu, öğrencinin kendi öğreniminin kontrolünü ele alması ve neyi en iyi şekilde, nasıl öğreneceğine kendisinin karar verebilmesidir. Öğrencinin söylediğine ya da yazdığına geliştirici bir geri bildirim sağlanır. Öğrenci karşılıklı etkileşime girerken bildik öğeleri kendisine rehber edinir. Karşı konuşmacının da yardıma hazır olması önemlidir. Burada ulaşılmak istenilen hedef, gerçek yaşam diyalogları ve günlük ifadelerle, kişiler arası etkileşimi sağlamaktır. Öğrenilen bu diyalogların, yeni durumlar ile yerleri değiştirilerek öğrencinin pratik yapması sağlanır. Günlük diyalogların, temel kalıpların ve sık kullanılan kelimelerin sürekli tekrar edilmesi, öğrenimdeki kalıcılığı arttırırken telaffuzu pekiştirir ve öğrenciye yabancı dil ile ilgili özgüven aşılar.
B1 kurundaki öğrencilerimizi, anadili konuşan biriyle iletişime geçtiğinde ya da dilin konuşulduğu bir ülkeye gittiğinde bilgisayar ekranı gibi donmadan, otantik ve doğaçlama olacak şekilde, kendiliğinden sözcüklerin aktığı, kazandığı dil farkındalığıyla kendini rahatça ve özgüvenle ifade edeiblen bireyler olarak yetiştiriyoruz. Onları dile maruz bırakıyor, öne çıkan kültürleri, hayat biçimlerini, gelenek ve göreneklerini, günlük dilde kullanıldığı biçimde deyimleri, atasözlerini, günlük İngilizce'yi derse dahil ediyoruz. Hedef dilde kendini ifade etmeyi engelleyen faktörlerden; hata korkusu, utangaçlık, kaygı, güven eksikliği ve motivasyon eksikliği gibi psikolojik faktörleri en aza indirgeyip, güvenli ve basamak basamak ilerlemeyi amaçlıyoruz.
B1 İngilizce seviyesindeki bir öğrenci, A2 seviyesindeki bir öğrencinin yapabildiği her şeye ek olarak şunları yapabilir:
-Gelecekle ilgili kişisel ve profesyonel umutlarla hayaller hakkında fikir alışverişi yapabilir.
-Uzmanlık alanı kapsamındaki bir iş görüşmesini düzenleyebilir ve bir iş görüşmesine katılabilir.
-Televizyonda genelde ne izlediği ve en beğendiği TV programları hakkında konuşabilir.
-Aldığı eğitim ve gelecekteki eğitim planları hakkında açıklama yapabilir.
-En sevdiği müzik ve müzik trendleri ile konuşabilir ve canlı müzik dinlemek için akşam nereye gidileceğini planlayabilir.
-Nasıl sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürülebileceği ile ilgili konuşabilir ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları ile ilgili fikir verip alabilir.
-Sosyal medya yoluyla insanlarla tanışma dâhil olmak üzere ilişkiler ve randevulaşma hakkında konuşabilir.
-Restorana gidebilir, yiyecek sipariş edebilir, kibarca yapılan bir akşam yemeği sohbetine katılabilir ve yiyeceğin ücretini ödeyebilir.
-Bazı konuların anlaşılmasında yardımcı olunmak şartıyla uzmanlık alanı kapsamındaki pazarlıklara katılabilir.
-İş yeri güvenlik konuları ile ilgili fikir alışverişinde bulunabilir, bir yaralanmayı bildirebilir ve kurallarla yönetmelikleri açıklayabilir.
-Kibar tavır ve davranış hakkında fikir alışverişinde bulunabilir ve nazik olmayan bir davranışa uygun karşılık verebilir.
Ünite 1: Passions - Ünite 2: Spending money - Ünite 3: Jobs - Ünite 4: Talents - Ünite 5: Technology - Ünite 6: Challenges - Ünite 7: Wild places - Ünite 8: Confidence - Ünite 9: Achievement - Ünite 10: Creative cities - Ünite 11: Images - Ünite 12: Health
Ünite 1: Conservation - Ünite 2: Family connections - Ünite 3: Global stories - Ünite 4: Music - Ünite 5: Good design - Ünite 6: Inspiring people - Ünite 7: Ethical choices - Ünite 8: Better cities - Ünite 9: Giving - Ünite 10: Mind and machine - Ünite 11: Nature - Ünite 12: Discovery
Alanınız ve hedeflerinize uygun diğer kurslarımızı inceleyebilirsiniz.
Pozitifdil, tecrübeli eğitmen kadrosu ve özgün içerikleri ile öğrenmek istediğiniz yabancı dile dair her şeyi tek bir interaktif platformda sunar.
Ücretsiz Dene Ücretsiz Kayıt Ol